Geacht lid,
Beste ondernemer,

De FOD Economie voert regelmatig controles (economische inspectie) uit in de horeca om na te gaan of de handelaars hun wettelijke verplichtingen nakomen (op het vlak van duidelijke en volledige prijsaanduiding, behandeling van klachten van klanten, …). 

Om de hotel-/restaurant-/café-uitbaters te helpen om te voldoen aan de voorschriften, heeft de FOD richtlijnen (of guidelines) uitgewerkt, specifiek voor de sector. Die bevatten allerlei praktische tips, zodat ondernemers gemakkelijk kunnen uitmaken wat wettelijk is toegelaten en wat niet.

Hier vindt u guidelines van de FOD, specifiek voor de horecasector, maar ook algemene guidelines voor alle handelaars, bijvoorbeeld over de behandeling van consumentenklachtenof de elektronische facturatie. De FOD Economie heeft ook een nieuwsbrief die u op de hoogte houdt van nieuwe publicaties. Zo u wenst kan u zich hier inschrijven.

Heeft u vragen? 
Als Horeca Vlaanderen-lid kan u steeds terecht bij onze juridische dienst via 02/213.40.10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Aangemaakt op .
onlinetravelagents.jpg

Geacht lid,
Beste logiesuitbater,

Horeca Vlaanderen drong eerder dit jaar bij ministers Peeters (Economie en Consumentenzaken) en Borsus (Middenstand) aan om de zogenaamde ‘rate parity’ te verbieden. Die clausule bepaalt dat een hotelier op zijn eigen website geen goedkoper tarief mag aanbieden dan op online boekingssites als Booking.com.

Hotels halen slag thuis

In Duitsland mogen hotels al langer hun kamers aanbieden op alle kanalen tegen de prijs die zij zelf bepalen. Ook in Frankrijk is er dankzij de ‘loi Macron’ geen prijsverplichting meer. Horeca Vlaanderen, Horeca Brussel, Horeca Wallonië en de Brussels Hotel Association pleitten ervoor om ook de Belgische boekingsmarkt vrij te maken. 

Ministers Peeters en Ducarme (die minister Borsus is opgevolgd) leggen vandaag een wetsontwerp voor op de ministerraad, dat hoteliers verlost van de tarieven die ze hebben afgesproken met de boekingssite. Deze wet moet nog worden goedgekeurd door het parlement, maar de belangrijkste stap is gezet. Horeca Vlaanderen is tevreden dat de ministers hebben geluisterd naar de vraag van de hoteliers om de strikte voorwaarden aan te passen.

Van zodra de datum van inwerkingtreding gekend is zullen we u die onmiddellijk communiceren

  • Aangemaakt op .
guidea.png

De gerechten op uw kaart moeten niet alleen lekker zijn, minstens even belangrijk is de samenstelling van een financieel gezonde (menu)kaart. Om u hiermee te helpen ontwikkelde Guidea, het kenniscentrum voor horeca en toerisme, een online tool 'foodcostberekening'.

Lees verder

  • Aangemaakt op .

© Horeca Regio Poperinge
Contactpersoon: Freddy Dequeker, Grote Markt 34, 8970 Poperinge
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0478 50 54 26
Cooked and Spiced by Tasty Creations
Powered by LMD