Skip to main content

Houblonesse verkozen tot beste jenever van de wereld

15 maart 2022

PERSBERICHT SOWEPO Poperinge, 3 maart 2022

Op zichzelf zijn dit twee mooie verwezenlijkingen, al nam het maatwerkbedrijf naar eigen zeggen met dubbel goud alleen dit jaar geen genoegen. Dankzij het behalen van de titel “Beste Jenever van België”, werd de Jenever van Houblonesse als Country Winner genomineerd om mee te dingen naar de felbegeerde titel van “World’s Best Genever”. En zo geschiede.

De beste ter wereld!

kring houblonesseVanaf vandaag prijkt de titel van Beste Jenever Ter Wereld bovenaan het – ondertussen - rijk gevulde palmares van de Houblonesse Hopscheutenjenever, het veruit bekendste streekproduct van maatwerkbedrijf Sowepo. Bij Sowepo wordt deze prijs zo onthaald: “Het summum van alle mogelijk haalbare erkenningen voor onze hopscheutenjenever is zonder twijfel de titel van Beste Jenever ter Wereld. Het klinkt misschien iet of wat cliché, maar het is de waarheid als we zeggen dat deze erkenning het toonbeeld is van nooit genoegen te nemen met wat je hebt. Zoals het de West-Vlaamse manier van zaken doen betaamt, timmerde Sowepo al even aan haar internationale weg van succes. We zijn geen regulier bedrijf en staan er ook wel om bekend een buitenbeetje onder maatwerkbedrijven te zijn. Met onze activiteiten als foodsaver proberen we de wereld al decennia lang een beetje ‘mooier’ te maken op onze eigen manier

Voor contact name n.a.v. dit persbericht kunt u terecht bij:

Melanie Bulckaert op het nummer 057 30 98 17 of Gunther Bamelis op het nummer 0474 26 10 06

met de circulaire Houblonesse producten. De Beste Jenever ter wereld wordt uitsluitend toegekend op basis van excellentie in smaak. Maar we zijn ervan overtuigd dat deze award wel kracht kan bijzetten bij de MVO-gedachte (maatschappelijk verantwoord ondernemen n.v.d.r) die centraal staat in onze manier van zaken doen met Houblonesse.”

Tavola 2022

Bij de titel van Beste Jenever ter wereld hoort vanzelfsprekend een award. Deze is momenteel nog onderweg naar Poperinge. Maar zal daarna ongetwijfeld een ereplaats krijgen in het maatwerkbedrijf. Al plant Sowepo haar prijs letterlijk en figuurlijk uit te stallen voor het grote publiek. Op 20, 21 en 22 maart vindt immers Tavola 2022 plaats, de kwalitatieve foodbeurs met specialisatie in de niche van de premium food & drinks. Sowepo is op deze internationale beurs standhouder met haar streekproductenmerk Houblonesse en nodigt iedereen uit om op hun stand 1137A de beste Jenever ter wereld te komen degusteren én de award te komen bezichtigen!

 

Een bezoek is gratis na registratie met de code “HOUB2022”

worldginawards

Maart staat gekend als dé maand van de “hopscheuten”. ’s Werelds beste jenever op basis van hopscheuten leent zich uitstekend als aperitiefje om menig culinair menu mee te starten. Je kan de Houblonesse Hopscheutenjenever als particulier online kopen op de webshop van www.houblonesse.be kopen of bij één van hun verkooppunten. Voor B2B-mogelijkheden graag mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..