Skip to main content

Informatie omtrent werkloosheid door covid-19 en flexi-job statuut

Beste,

Graag hadden wij u laten weten dat wij zonet contact hebben gekregen van onze boekhouder in verband met onze vraag omtrent de personen die een flexi-job uitoefenen.

Eventueel kan dit ook van toepassing zijn voor collega’s die wij op deze manier met onderstaande informatie proberen te helpen. 

Van onze boekhouder kregen wij als antwoord dat het toegelaten is dat deze personen hun flexi-arbeid mogen uitoefenen onder hun huidige statuut als werkloze.

Uiteraard wel op voorwaarde dat de werkloosheid waarin zij vallen haar oorsprong vindt in overmacht door het covid-19 virus.

Het is aan te raden dat het betreffende personeelslid een bewijsstuk meebrengt dat hij/zij effectief onder het statuut werkloosheidsuitkering valt door overmacht – Corona.

Dit vragen zij best aan de werkgever waar zij een vaste dienst betrekking hebben.

 

Van het sociaal secretariaat kregen wij onderstaande informatie:

Onze juridische dienst kon alvast volgend advies bezorgen;

 

  • Indien flexiloon op dezelfde dag als uitkering: gaat niet, uitkering valt weg.
  • Indien uitkering op weekdagen, en flexiloon in het weekend: combinatie gaat wel aangezien het loon en de uitkering niet op dezelfde dag vallen.

 

Dus als het om dagen gaat dat ze normaal niet moeten werken bij hun vaste werkgever, bijvoorbeeld in het weekend. Dan kunnen ze wel tewerkgesteld worden als flexi bij u.