Skip to main content

Sowepo vzw valt in de prijzen in London

11 september 2020

Poperinge, 11 Augustus 2020 – Bij de 3e London Spirits Competition, die in Londen op 6 juli 2020 plaatsvond, won Sowepo vzw een zilveren medaille. Dat is een ultieme erkenning in de wereldwijde drankenindustrie. Sowepo nam deel met haar Houblonesse Jenever. Om deze onderscheiding te krijgen, moest deze Jenver hoog scoren in drie verschillende categorieën: Kwaliteit, Waarde en Verpakking.

In tegenstelling tot andere sterke drankcompetities, waar distillatievermogen en technische expertise soms primair worden overwogen ten koste van de ‘drinkbaarheid’, was het doel van de London Spirits Competition om die sterke dranken te belonen die de eindconsument effectief wil kopen en drinken, of dat nu in een winkel is, of in een restaurant / bar in Londen.

Volgens CEO Sid Patel van evenementorganisator Beverage Trade Network, “Als we naar sterke dranken kijken, zijn consumenten op zoek naar waarde en ervaring. Dus bij de London Spirits Competition vinden we het belangrijk om te kijken naar de elementen van het product die daaraan bijdragen - natuurlijk is er kwaliteit, maar we moeten ook kritisch kijken naar de verpakking en algehele waarde. "

De jury bestond uit experts uit de drankindustrie, met panelleden die hun verantwoordelijkheid opnamen inzake het commerciële koopaspect. Dit zorgde ervoor dat alle sterke dranken die verkozen zijn tot winnaars, precies de soorten gedistilleerde dranken zijn die worden geapprecieerd door zowel kenners in de wereld van sterke dranken als de eindconsument. Alle deelnemende dranken werden beoordeeld aan de hand van drie primaire criteria: kwaliteit , waarde en verpakking, uitgezet op een schaal van 100 punten. Sterke dranken die 90+ punten scoorden, werden een gouden medaille toegekend, dranken met een score van 76 tot 89 punten werden bekroond met een zilveren medaille. Bronzen medailles werden tenslotte uitgereikt aan dranken die scoren tussen 65 & 75.

“De prestige die een onderscheiding van de London Spirits Competition met zich meebrengt , komt voort uit de kracht van te worden beoordeeld op kwaliteit , waarde én verpakking van het product , het zeer sterk bezette panel met juryleden én de concurrerende producten. We zijn enorm blij dat onze Houblonesse Jenever zo goed gepresteerd heeft .” zegt Walter Bilcke, algemeen directeur van Sowepo vzw . “Deze zilveren medaille toont aan dat we precies het soort gedistilleerde drank maken die bartenders en mixologen willen gebruiken. Én tegelijkertijd ook door de eindconsument wordt geapprecieerd, die even grote eisen stelt aan de sterke drank die hij koopt en wil drinken.”

Over Sowepo vzw - Houblonesse

Houblonesse is de verzamelnaam van streekproducten op basis van hopscheuten, die vervaardigd zijn in het maatwerkbedrijf Sowepo vzw op een maatschappelijk verantwoorde manier.

Sowepo vzw

Vlaanderenlaan 25-27

8970 Poperinge – BELGIUM

www.houblonesse.be – www.sowepo.be

Over de London Spirits Competition

De London Spirits Competition is de enige wedstrijd in zijn soort die sterke dranken beoordeelt op kwaliteit, waarde en verpakking. De organisatie van dit evenement is Beverage Trade Network, die industriële evenementen organiseert over de hele wereld.

Voor meer info, bezoek hun website:

www.londonspiritscompetition.com