Skip to main content

Wordt jij de beste Hopscheutenkok van 2024?

Beste Collega,

Sedert 1994 organiseert Keurbroederschap “De Witte Ranke” de culinaire wedstrijd “Beste junior kok De Witte Ranke”, een hoogstaande wedstrijd rond Poperingse hopscheuten met een zeer mooie laureatenlijst, denk maar aan Koen Devos, Tim Boury, Angelo Rosseel, …

Door een samenloop van omstandigheden van de laatste jaren zag het bestuur van De witte ranke het niet meer zitten om deze wedstrijd te organiseren.

Omdat wij deze wedstrijd te belangrijk vinden voor het promoten van onze Poperingse hopscheuten heeft het bestuur van Horeca Poperinge-Heuvelland, uiteraard in samenspraak met De witte ranke, de organisatie vorig jaar nieuw leven ingeblazen, een nieuw reglement, logo, juryleden en een nieuwe proclamatieformule werden een groot succes. Daarom gaan wij voor een 2de editie!!

De wedstrijd “BESTE HOPSCHEUTENKOK 2024” zal plaatvinden op 25 maart 2024.

Je kan alle informatie terugvinden hieronder bij het wedstrijdreglement of bel naar Bert Recour, Voorzitter van Horeca Poperinge Heuvelland, op 0475 94 31 27 voor al uw vragen.

Het zou ons, horecamensen, deugd doen mocht jijzelf, een lid van jouw brigade, stagiair of culinaire kennis inschrijven voor onze wedstrijd! 

Vriendelijke groeten,

  • Bert Recour
  • Gilles Demeere
  • Jonas Desmet
  • Glenn Bondue
  • Dirk Battheu
  • Filip De Brandere
  • Ronny Beyens
  • Greet Carton
  • Freddy Dequeker
  • Marijn Struye
  • Enzo Sabbe
  • Bart Wemaere
  • Geert Pyck
  • Bertrand Pouseele
  • Sabien Battheu
  • Dina Vroman-Desmet
Lees hier het westrijdreglement

WEDSTRIJDREGLEMENT

Wie kan deelnemen?
  • Elke beroepskok die in België zijn beroep uitoefent in een restaurant of traiteurzaak, of leerling van het 6/7de jaar Hotelschool kan inschrijven, met een maximumleeftijd van 26 jaar op 1 januari 2024.
Hoe inschrijven?
  • Je mag je laten vergezellen van een 2de persoon die voldoet aan de eisen van het reglement.
  • Stuur je recept, zonder hoofding, op A4, naar HoReCa Poperinge-Heuvelland, Grote Markt 34, 8970 Poperinge of mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ten laatste tegen 7 maart 2024
  • Het recept moet vergezeld zijn van:
  • Kopie van de 2 ID-kaarten
  • Persoonlijke CV van de kandidaat
  • Een kleurenfoto van het gerecht, deze mag zonder hopscheuten zijn, gezien de datum van inzending
Hoe verloopt de jurering?
  • Een leesjury zal 5 finalisten kiezen, deze zullen maandag 11 maart verwittigd worden.
  • De wedstrijd gaat door in Poperinge en kan worden bijgewoond door familie, collega’s,…
  • Er wordt een basiskeuken voorzien, bestaande uit 2 inductiekookplaten, combisteamer (gedeeld, spoelmeubel, werktafel en koelkast, alle overige materiaal wordt door de kandidaat voorzien als ook het materiaal om op te dresseren.
  • Er wordt 600gr Poperingse hopscheuten per kandidaat aangeboden, deze moeten allemaal worden verwerkt
  • Er mogen geen (half)afgewerkte producten worden meegebracht, enkel fonds zijn toegelaten
  • Er dienen 6 borden per gerecht gemaakt te worden, 1 blijft bij de keukenjury voor een foto en proeverij, de andere 5 borden gaan naar de proefjury dat bestaat uit 10 personen, geselecteerd door de organisatie.
  • De kandidaten dienen zich aan te melden tegen 8h30, om 8h45 volgt de lottrekking om de volgorde te bepalen van het doorgeven van de gerechten. De wedstrijd start om 9h30 voor de eerste kandidaat met intervallen van telkens 15 minuten voor de volgende kandidaat.
  • 2 uur na aanvang, serveert nummer 1 zijn eerste gerecht.
Kandidaat Gerecht 1 Gerecht 2
1 11h30 12h45
2 11h45 13h00
3 12h00 13h15
4 12h15 13h30
5 12h30 13h45
  • De gerechten wijken niet af van de ingestuurde recepten
  • Alle punten worden ter plaatse openbaar gemaakt, de beslissing van de jury, voorgezeten door Franky Vanderhaeghe, sterrenchef van Hostellerie St.-Nicolas, is onherroepelijk
  • Informatie over de wedstrijd en eventuele aanvullingen verschijnt op horecaregiopoperinge.be
Thema van de wedstrijd?
  • Gerecht 1 : hopscheuten , schartong, streekbier uit een straal 20km rond Poperinge
  • Gerecht 2 : hopscheuten met garnituur naar keuze
  • Gerechten mogen koud of warm zijn, moeten op bord(en) worden geschikt, saus mag apart
Proclamatie en Prijzen?
  • Op 25 maart 2024, om 14h30 worden de winnaar en de vier laureaten bekendgemaakt, gevolgd door een feestelijke receptie, deze is voor de kandidaten gratis, maar wel verplicht.

Meegekomen familie, fans,… kunnen de receptie bijwonen, mits een inleg van 40€ pp.

  • Alle finalisten krijgen een aandenken aan hun deelname, de winnaar krijgt een Cheque van 750€, te spenderen bij een leden van Horeca Poperinge-Heuvelland, alle andere kandidaten een cheque van 100€.

Door hun inzending verklaren de deelnemers zich akkoord met het reglement en geven zij toestemming hun ingezonden recepten gratis en vrij van rechten beschikbaar te stellen voor promotiedoeleinden.

Steeds bereid voor het verschaffen van extra informatie,

Voorzitter Horeca Poperinge-Heuvelland,
Bert Recour