De OPLEIDING KEUKENMEDEWERKER Cappuccino in Ieper is een praktisch gerichte opleiding. Dagelijks worden de technieken in de keuken aangeleerd.

Contact

 Vzw Argos Ieper

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 057 23 93 45.

Binnen de opleiding worden volgende modules aangeboden:

 • basis keuken
 • initiatie warme keuken
 • koude keuken
 • basis zaal
 • initiatie snacks/tearoom

Tijdens de opleiding worden er 2 stageperiodes voorzien waarbij de cursist enerzijds werkervaring opdoet en anderzijds de kans krijgt om de aangeleerde vaardigheden en competenties in praktijk toe te passen. Deze stages gaan door tijdens de paasvakantie en op het einde van de opleiding. Gedurende de opleiding wordt samen met de cursist actief stappen gezet naar het vinden van een gepaste stageplaats en tewerkstelling. Sollicitatietraining en begeleiding worden voorzien. Binnen de opleiding hebben we oog voor de individuele groei van iedere cursist en alle cursisten worden tot 3 maanden na het beëindigen van de opleiding verder opgevolgd. Bij slagen van de opleiding krijg je een certificaat en worden de verworven competenties in kaart gebracht.


Planning

Start opleiding: 11 maart 2019

Einde opleiding: 14 juni 2019

Opleidingsuren: 8u.30 12u.15 / 12u.45 16u.30

Stage-uren: op maat van de stageplaats

Plaats opleiding

Ieper

Deze beroepsopleiding is erkend door de VDAB. De cursisten worden gedurende de volledige begeleiding opgevolgd door vzw Argos (Ieper), de praktische opleiding wordt verzorgd door CVO Miras en Cervo-go.

Concrete informatie voor de stages

Vorm en verloop

 • De stage is onder de werkplekvorm van een ‘opleidingsstage’, in samenwerking met de VDAB. Vzw Argos werkt voor deze opleiding in opdracht van de VDAB en staat in voor de opstart en de begeleiding van de stage.
 • De twee stageperiodes lopen bij voorkeur op dezelfde stageplaats.

Periode

 • Eerste stageperiode: 8 april – 22 april 2019 (paasvakantie)
 • Tweede stageperiode: 3 juni – 14 juni 2019 (kan eventueel verlengd worden op gemotiveerde vraag van de werkgever).-
 • Stages kunnen op weekdagen, in het weekend en op feestdagen doorgaan
 • Gedurende de stage worden de aanwezigheden van de stagiair geregistreerd aan de hand van een aanwezigheidslijst. Dagelijks dagtekent de stagiair.

Begeleiding vanuit Argos

Bij de opstart van de stage gaat de coach van Argos langs voor een kennismakingsgesprek en een onthaalmoment (vooraf of op de eerste dag van de stage).

Bij de stage hoort een stagecontract en een opleidingsplan op maat van de stagiair. Dit opleidingsplan wordt in samenspraak met de werkgever en de stagiair opgemaakt.

Tijdens de stage houdt de coach van Argos contact via telefoon of e-mail om het verloop van de stage te bespreken. Bij problemen kan een tussentijds gesprek op de werkvloer plaatsvinden.

Op het einde van de stage komt de coach van Argos langs voor eindevaluatie

Kostprijs en vergoeding

 • Voor de werkgever is de stage gratis, enkel wordt verwacht dat de werkgever een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid afsluit. De VDAB staat in voor de verzekering arbeidsongevallen.
 • De cursist krijgt geen stagevergoeding maar wordt door de VDAB vergoed voor de vervoersonkosten en kosten kinderopvang.

Wat na de stage?

Opties bij slagen van de stage:

 1. 1De werkgever heeft een vacature, dan kan de werkgever onmiddellijk een arbeidscontract aanbieden. Vanuit Argos kan volgens de wens van de werkgever opvolging van de tewerkstelling worden voorzien (voor een periode van 3 maanden).
 2. De werkgever heeft een vacature en kan kiezen voor een individuele beroepsopleiding (IBO) om de technische competenties verder aan te leren en te ontwikkelen. Na de IBO heeft de werkgever aanwervingsplicht. De IBO wordt vanuit de VDAB opgestart en begeleid.
 3. Indien de werkgever geen vacature heeft, dan wordt de stagiair nog drie maanden na de stage opgevolgd en ondersteund in zijn zoektocht naar werk door Argos.

Stageplaatsen

Gezien mobiliteit voor sommige cursisten een probleem kan zijn, zoeken we  stageplaatsen binnen de haalbare regio.

Kent u stageplaatsen voor volgende regio’s: Ieper, Langemark, Zonnebeke, Nieuwkerke, Menen, Wervik en Diksmuide? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 057 23 93 45.

© HorecaRegioPoperinge.be is een website van Horeca Regio Poperinge VZW | BTW BE0431.823.610

Contactpersoon: Freddy Dequeker, Grote Markt 34, 8970 Poperinge
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0478 50 54 26
Cooked and Spiced by Tasty Creations
Powered by LMD