Rate parity wordt verboden

Geacht lid,
Beste logiesuitbater,

Horeca Vlaanderen drong eerder dit jaar bij ministers Peeters (Economie en Consumentenzaken) en Borsus (Middenstand) aan om de zogenaamde ‘rate parity’ te verbieden. Die clausule bepaalt dat een hotelier op zijn eigen website geen goedkoper tarief mag aanbieden dan op online boekingssites als Booking.com.

Hotels halen slag thuis

In Duitsland mogen hotels al langer hun kamers aanbieden op alle kanalen tegen de prijs die zij zelf bepalen. Ook in Frankrijk is er dankzij de ‘loi Macron’ geen prijsverplichting meer. Horeca Vlaanderen, Horeca Brussel, Horeca Wallonië en de Brussels Hotel Association pleitten ervoor om ook de Belgische boekingsmarkt vrij te maken. 

Ministers Peeters en Ducarme (die minister Borsus is opgevolgd) leggen vandaag een wetsontwerp voor op de ministerraad, dat hoteliers verlost van de tarieven die ze hebben afgesproken met de boekingssite. Deze wet moet nog worden goedgekeurd door het parlement, maar de belangrijkste stap is gezet. Horeca Vlaanderen is tevreden dat de ministers hebben geluisterd naar de vraag van de hoteliers om de strikte voorwaarden aan te passen.

Van zodra de datum van inwerkingtreding gekend is zullen we u die onmiddellijk communiceren

© Horeca Regio Poperinge
Contactpersoon: Freddy Dequeker, Grote Markt 34, 8970 Poperinge
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0478 50 54 26
Cooked and Spiced by Tasty Creations
Powered by LMD