Workshop Innochef: “Gezond aan de slag met vetten”
Geacht lid,
Beste ondernemer,
Het project Innochef werd opgestart om chefs te ondersteunen in de groeiende eisen die consumenten stellen aan voeding. In een eerste workshop focussen we op het gebruik en de toepassingen van oliën en vetten, in samenwerking met voedingsbedrijf Vandemoortele.
De focus ligt op het behoud van een goede kwaliteit, zowel qua smaak als gezondheid, en op efficiëntie in de keuken.
- Weet u welke soorten oliën en vetten er bestaan en welke soort u voor welke toepassing het beste gebruikt?
- Wanneer vervangt u best frituurvet of –olie? Wat is de norm en hoe beoordeelt u dit zelf?
- Wanneer wordt acrylamide gevormd, wat zijn de gevaren en hoe kan u dit voorkomen?
- Wist u dat het economisch interessanter is om over twee friteuses te beschikken? We leggen uit waarom.
- Welke bakeffecten kan u bekomen in de pan? Hoe gebruikt u boter, olie of margarine het meest optimaal?
- Is mayonaise zelf te maken zonder ei en/of met een lager vetgehalte? We tonen u hoe!
Tot slot tonen we u hoe u deze kennis kan vertalen in communicatie naar uw klanten! Want: uw inspanningen om efficiënter en gezonder te koken mogen uw klanten niet ontgaan.
Prijs
Dankzij de tussenkomst van Horeca Vorming Vlaanderen bedraagt de deelnameprijs voor deze workshop slechts €25, inclusief lunch en ontvangst van de inspiratiegids. Deze inspiratiegids bundelt de kennis van alle workshops binnen Innochef.
Inschrijven
Inschrijven via http://www.flandersfoodfaculty.be/nl/workshop-1-werken-met-oli%C3%ABn-vetten
Flanders Food Faculty
Innochef is een project binnen het Flanders Kitchen Lab, dat kadert binnen de Flanders Food Faculty.
http://www.flandersfoodfaculty.be/
Horeca Vorming Vlaanderen
Horeca Vorming ondersteunt het project Innochef en zet haar expertise en netwerk in om innovatie in de horeca mee te stimuleren.