Economische inspectie in horeca: guidelines van de FOD Economie

Geacht lid,
Beste ondernemer,

De FOD Economie voert regelmatig controles (economische inspectie) uit in de horeca om na te gaan of de handelaars hun wettelijke verplichtingen nakomen (op het vlak van duidelijke en volledige prijsaanduiding, behandeling van klachten van klanten, …). 

Om de hotel-/restaurant-/café-uitbaters te helpen om te voldoen aan de voorschriften, heeft de FOD richtlijnen (of guidelines) uitgewerkt, specifiek voor de sector. Die bevatten allerlei praktische tips, zodat ondernemers gemakkelijk kunnen uitmaken wat wettelijk is toegelaten en wat niet.

Hier vindt u guidelines van de FOD, specifiek voor de horecasector, maar ook algemene guidelines voor alle handelaars, bijvoorbeeld over de behandeling van consumentenklachtenof de elektronische facturatie. De FOD Economie heeft ook een nieuwsbrief die u op de hoogte houdt van nieuwe publicaties. Zo u wenst kan u zich hier inschrijven.

Heeft u vragen? 
Als Horeca Vlaanderen-lid kan u steeds terecht bij onze juridische dienst via 02/213.40.10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Horeca Regio Poperinge
Contactpersoon: Freddy Dequeker, Grote Markt 34, 8970 Poperinge
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0478 50 54 26
Cooked and Spiced by Tasty Creations
Powered by LMD